Čakry a jejich význam

27.05.2021

Čakra je sanskrtské slovo a znamená "kolo"

Čakry jsou energetické víry v těle každého člověka. Můžeme si je představit jako větrníky, které pohání různé druhy energií. Jimi proudí energie dovnitř našeho těla i ven z těla. A proto stres, utrpení, umělá magnetická pole, dramatický životní styl, bolest aj., které jsme prožili mohou blokovat jejich tok a naše životní energie jimi nemůže dostatečně proudit. Z tohoto důvodu vznikají různé bolesti a trápení, brání i v otevření psychickým schopnostem aj. Proto se čakry pročišťují a harmonizují aby jejich energie správně proudila.

Nový systém čaker

Poslední roky se ve své praxi potkávám s lidmi, kteří mají otevřený více než jen 7 základních čaker. Je to věc opět individuální, ale já zde popíšu 12 čaker, mám pocit, že těch 12 čaker je dnes základ pro všechny uvědomělé lidi, kteří si zvědomují, že život není jen hmota. Je to nový čakrový systém, který přichází do podvědomí lidstva.

Je to velmi mocný energetický systém, který můžeme využívat jak ve svém každodenním, tak i v duchovním životě.

Hlavním účelem těchto rozšířených čaker je umožnění individuálního naladění svého vnitřního já s galaktickým společenstvím, které obklopuje a podporuje naší Zemi v jeho vývoji.  Aktivace a uvolnění 12-ti čaker, umožňují přijímat přívaly energií, které dopadají na Zem. Tím se spouští přirozené léčení nás a Země.

12 ČAKER- JASNĚ A STRUČNĚ


1. Čakra Země - 30cm pod nohami, bílá a černá barva.

Archanděl Sandalfon, Londýn (Anglie), Neptun. Je tu uložen všechen potenciál pro váš současný život, a to ve tvaru semen. Čakra Země je základem pro váš spirituální rozvoj, probouzí se, když jsme uzemněni a uctíváme rostliny, stromy, květiny, kameny a krystaly. Tato čakra přivádí energii vesmíru přes fyzické tělo do země a pomáhá nám tvořit jednotu se Zemí.


2. Základní čakra -V poloviční vzdálenosti mezi řitním otvorem a šourkem popř. na zadní straně děložního hrdla. platinová barva.

Archanděl Gabriel, poušť Gobi (Čína), Saturn. Je spojená s moudrostí delfínů. Při otevření základní čakry se aktivuje energie kundalini, jsme uzemnění a žijeme v radosti a klidu. Cítíme se v bezpečí a důvěřujeme, že se o nás vesmír postará. Získáváme jasnost, vhled a sebevědomí. Je spojená s fyzickým tělem, vylučováním, nohama a kostmi, dále s kmenovou sílou a skupinovou příslušností, tématem přežití, hmotným světem a Zemí. Užíváme zdravý rozum, máme zdravý vztah k financím a každodenním odpovědnostem a spontánně začínáme nové aktivity. Jsme zdraví, máme schopnost přirozeného sexuálního kontaktu, který je v souladu s dalšími aspekty života. Je to čakra radosti a jak se začíná otevírat, rozněcuje světlo, které je v buňkách těla. Pokud žijeme v radosti a spokojenosti, místo abychom bojovali o přežití, náš postoj k životu se zjemňuje a více mu důvěřujeme, svítíme a jsme plně odpovědni za svůj život. Tato čakra nás otevírá galaktickému vědomí a z tohoto místa jsme spojeni se Zemí.  Při otevření základní čakry jsme uzemnění a žijeme v radosti a klidu. Cítíme se v bezpečí a důvěřujeme, že se o nás vesmír postará. 

Nadledvinky jsou žlázami s vnitřní sekrecí, spojené se základní čakrou, produkují adrenalin jako odpověď na boj. Pomáhají uvolňovat nepotřebné látky, podporují ledviny, a proto, když jsme ve stresu, zadržujeme v těle tekutiny. Vesmírná základní čakra vysílá vysokofrekvenční energii osvícení. Otevřeme ji prohlášením: " JÁ JSEM ukotven v duši. JÁ JSEM ukotvený v lásce. PODPORUJI."


3. Sakrální čakra - Zadní aspekt leží u dolního konce páteře, přední aspekt nad ohanbím (centrum kříže)- růžová barva.

Archanděl Gabriel, Honolulu, Sírius. Při otevření této čakry vyjadřujeme něhu a skutečnou lásku, jsme schopni druhého bezpodmínečně milovat. Získáváme sebevědomí a vyzařujeme láskyplnou energii.


4. Čakra v oblasti pupku - oranžová barva.

Archanděl Gabriel, Fidži, Slunce. Při otevření této čakry vyjadřujeme přijetí všech lidí. Je spojená s pohlavními orgány, boky, kyčlemi a pánví. Je spojená s potřebou vztahů, vřelosti, radosti, rozkoše a sexu, s tématem touhy, tvorby a přijetí emocí. Čím více jsou naše mužské a ženské energie v rovnováze, tím více se otevírá, a udržuje nás ve stavu spojení s duší, s lidmi a minerální a rostlinnou říší. Poté z tohoto centra vyzařujeme světlo a lásku a plněji se účastníme léčení planety Země. 

Varlata a vaječníky jsou žlázami s vnitřní sekrecí, spojené se sakrální čakrou, tyto žlázy řídí sexuální a rozmnožovací orgány těla. Varlata produkují spermie a hormon testosteron. Vaječníky uvolňují každý měsíc vajíčko a produkují hormony estrogen a progesteron. Vesmírná sakrální čakra vysílá vysokofrekvenční energii, která nás uvádí do rovnováhy a vtahuje nás do moudrosti a rovnováhy Božské Mužskosti a Ženskosti.   Otevřeme ji prohlášením: "JÁ JSEM Božská Mužskost. JÁ JSEM Božská Ženskost. JÁ JSEM láska a moudrost v rovnováze. OBJÍMÁM."


5. Solar Plexus - Zadní aspekt se nachází na úrovni solar plexu na vnitřní straně páteře, přímo za solar plexem, přední aspekt leží na solar plexu. -zlatá barva.

Archanděl Uriel, Jižní Afrika, Země. Je spojená s žaludkem a slinivkou. Je spojená se schopností postavit se někomu a bojovat za sebe a s tématem osobnosti. Při otevření čakry vysíláme klid, moudrost a schopnost utišit a uklidnit situace a lidi, uvolňujeme strach jiných lidí. Lidé se s námi cítí v bezpečí. Čím více uvolníme strachy, které se ukládají v solárním plexu, tím silnější napojení získáme ke své síle, sebevědomí a moudrosti. Vibrační vlny pak solárním plexem volně prochází a my se cítíme uvolněně, klidně a napojeni na moudrost, nezávisle na vnějších okolnostech. Přes 3. čakru je naše fyzické tělo spojeno s éterickým tělem, dostává se nám přístup k moudrosti minulých životů a spojení s jinými galaxiemi, čímž se stáváte pro Zemi Ambasadorem.

Slinivka břišní je žláza s vnitřní sekrecí, spojena se solárním plexem, tato žláza má vliv na hladinu cukru a výživu těla. Vylučuje inzulín a enzymy zajišťující trávení. Souvisí s přijetím a umožňuje nám čerpat " emocionální a mentální sladkosti", tedy pustit si k tělu příjemné věci, čerpat z nich a přijímat ocenění a respekt. Vesmírná čakra solárního plexu vysílá velkou sílu a moudrost. Otevřeme ji prohlášením: "JÁ JSEM Galaktický Mistr. JÁ JSEM kosmická moudrost. POSILUJI."


6. Srdeční čakra - Zadní aspekt je na vnitřní straně páteře přímo za středem hrudníku, přední naproti srdci -  bílá barva.

Archanděl Chamuel, Glastonbury (Anglie), Praha, Guatemala, Andromeda, Mars a Venuše. Při otevření srdeční čakry vysíláme čistou lásku a vidíme vše přes oči lásky a přijetí. Spojujeme se s kosmickým srdcem a vyšším aspektem Marsu, který nám umožňuje se spojit s kvalitami pokojného bojovníka a stát ve své síle. Je spojená s odpuštěním, soucitem a láskou a tématy spojenými s intimitou. Naše srdeční centrum se otevírá, přes ně se napojujeme na Kristovo vědomí, což je láska a přijetí všech forem života, žijeme v bezpodmínečné lásce, a automaticky se otevírá srdeční centrum lidí v naší přítomnosti. Srdeční čakra je hlavní čakrou pro plíce. Tato čakra nás spojuje s esencí duše a celým vesmírem.

Brzlík je spojen se srdeční čakrou, tato žláza má velký vliv na imunitní systém. V dětství je proporcionálně větší a je odpovědná za růst. Pokud je příliš činná, způsobuje artritidu, pokud je málo činná, jste náchylní na choroby imunitního systému, AIDS a rakovinu. Brzlíku se říká vyšší srdce a je energetickým portálem srdeční čakry, kde světlo nebo energetické vyzařování jsou zažívány jako bezpodmínečná láska. Vesmírná srdeční čakra vysílá tep srdce vesmíru. Otevřeme ji prohlášením: " JÁ JSEM kosmická láska. JÁ JSEM kosmické srdce. MILUJI."


7. Krční čakra - Zadní aspekt leží na spojnici páteře a medully oblongaty, v cervikálním pletenci přímo za krční jamkou, přední se nachází na ohryzku -  královská modř.

Archanděl Michael, Luxor (Egypt), Merkur. Při otevření krční čakry automaticky získáváme ochranu, sílu a odvahu Archanděla Michaela. Na éterické rovině máme k dispozici modrý kabát, meč pravdy a štít ochrany. Vyjadřujeme svou pravdu. Je spojená s hrdlem, krkem, šíjí, štítnou žlázou, ústy a nervovým systémem. Je spojená se sebevyjádřením, komunikací, vůlí a tématem ovládání. 

Pokud se tato čakra otevře, dostaneme přístup k vyšším spirituálním energiím, otevřeme léčivé kanály a jsme schopni léčit mentální a fyzické stavy jiných. Otevřeme se vyšším jasnozřivým schopnostem a jsme schopni díky svým myšlenkám a síle pracovat se Zákony materializace a dematerializace a komunikovat s archanděly a mistry. V této čakře je ukryta velká síla. Tato čakra se otevírá, pokud jste připraveni přijmout plnou odpovědnost jako spolu - tvořitel s Bohem. Do té doby jedna vaše část stále může dávat Boha na pedestrián, spíše než byste poznali moudrost, sílu a moc Boha uvnitř.

Štítná žláza je žláza s vnitřní sekrecí, spojena s krční čakrou, tato žláza má velký vliv na metabolismus a produkci protilátek. Pokud je příliš činná, oči vylézají z očních důlků, pokud je málo činná, můžeme ztratit hlas nebo mít problémy s kůží.

Příštítná tělíska nám umožňují absorbovat vápník a udávají do rovnováhy hladinu vápníku, aby naše kosti byly zdravé a silné. Vesmírná krční čakra rozšiřuje kvality síly a schopnosti vést. Otevřeme ji prohlášením: " JÁ JSEM spolustvořitel s Bohem. JÁ JSEM hlas Univerza. ROZHODUJI."


8. Čakra třetího oka -Přední aspekt - na čele mezi obočím, zadní naproti na temeni hlavy - křišťálově průzračná.

Archanděl Rafael s Lordy Karmy, Afganistán, Jupiter a Orion. Při otevření čakry třetího oka jasněji vidíme cestu k osvícení. Uvolňuje karmu. Napojuje nás na hlubší léčení a vědomí hojnosti. S otevřením této čakry nám pomáhají jednorožci. Je spojená s mozkem a hypofýzou. Je spojená s rozumem, viděním, vizemi, znalostmi a tématem mysli. Pokud se tato čakra otevře, naše mysl se automaticky odevzdává božskému plánu a naše myšlenky mají vyšší, čistší vibrace. Jsme v jednotě s boží vůlí a můžeme proměňovat karmu jiných lidí. Jsme otevřeni vyšším úrovním jasnozřivých schopností a proroctví a jsme schopni komunikovat s mistry a vyššími průvodci. Čakra třetího oka se vyvíjí do křišťálové koule proroka a mága, který vše ví, stává se svědkem a nic nesoudí.

Hypofýza je spojena se třetím okem, je to hlavní endokrinní žláza, jejíž základní funkcí je regulovat činnost těla přes řízení hormonální rovnováhy. Hypofýza je klíčem k rovnováze. Spolupracuje se štítnou žlázou, aby regulovaly výdej energie v těle. Pokud je hypofýza nadměrně činná, na dočasnou dobu je nadměrně činná i štítná žláza a nadledvinky, které vyrábí velké množství energie, což způsobuje pocit "high". Tento systém můžeme uklidnit a uvést ho do rovnováhy tím, že budeme dýchat do srdeční čakry, konkrétně do brzlíku. Vesmírné třetí oko vysílá světlo mistrovství a ovládnutí.  Otevřeme ji prohlášením: " JÁ JSEM. JÁ JSEM Univerzum. JSEM SVĚDKEM."


9. Korunní čakra -Je umístěna na vrcholku hlavy (jako koruna), směřuje vzhůru -  křišťálově průzračná.

Archanděl Jofiel a Lady Nada, Machu Picchu (Peru), Uran. Při otevření máte na hlavě křišťálovou korunu ve tvaru otevřeného lotosového květu, což vám umožňuje vnést světlo z duše do nižších čaker. Je spojená se vším posvátným, inspirujícím, transcendentním a tématem víry. Pokud se tato čakra otevře, plně jsme se spojili s duší a přijímáme vedení a instrukce od naší monády. Postupně se stáváme křišťálově čistým a začínáte se dívat do andělské říše.

Šišinka je spojena s korunní čakrou, vysílá a absorbuje světlo a udržuje nás v harmonii. Už dávní filozofové říkali, že šišinka je místem, kde ve fyzickém těle přebývá duše. Vyrábí melatonin, který je důležitý pro udržení biorytmu, vnitřních hodin a pravidelnosti spánku. V noci je hladina melatoninu v krvi výrazně zvýšená. Tato žláza reguluje naši vnímavost ke světlu, ovlivňuje sexuální činnost, je spojena s růstem mozku a její aktivní činnost vyvolává předčasný intelektuální rozvoj. Šišinka je vyšším vibračním portálem do těla, portálem mezi fyzickým tělem a vyššími energiemi (světlem). Přes tento portál se energie ze světelného těla dostává do těla, a to přes chemický proces (hormony), které pak vstoupí do krevního oběhu.

Světelná energie z vyšších dimenzí, která pulzuje z Galaktického středu, vstupuje přes šišinku do fyzického těla. Šišinka určuje naši pozici v čase a prostoru. Šišinka působí v dětství jako hormonální brzda a později atrofuje. Tuto žlázu je možno znovu aktivovat. Můžeme se ji naučit vědomě užívat a tak můžeme ovládat pozici v čase a prostoru, stárnutí, spánek, chuť na sex. Později budeme moci ovládat cestování v jiných dimenzích a čase a pomocí této žlázy dochází k aktivaci telepatických schopností. Tato aktivace napomůže spojení 12 multidimenzionálních vláken DNA a přípravě těla být člověkem plně ve své síle, který v sobě udrží více energie vyššího Já. Vesmírná korunní čakra vylévá světlo osvícení.  Otevřeme ji prohlášením: " JÁ JSEM."


10. Příčinná čakra - za korunní čakrou, bílá barva.

Archanděl Christiel a jednorožci, Tibet, Měsíc.Při otevření příčinné čakry zažíváme klid a přijímáme vedení od vyšších bytostí. Pomocí příčinné čakry jsme spojeni s vyšší myslí. místem vstupuje do našeho vědomí moudrost. Přes tuto čakru zažíváme spirituální osvícení a skutečnou pokoru. Při jejím nesouladu máme roztříštěné spojení s duší a jsme otevřeni k napadení od entit a mimozemské civilizace. 


11. Čakra duše - 15cm nad hlavou, magentová barva.

Archanděl Zadkiel a Archanděl Mariel, Lord Kuthumi, Agra (Indie), Orion. Při otevření čakry duše můžeme přeměnit karmu po předcích a otevřít se moudrosti duše, ke které máte přístup po celý den. Přes tuto čakru jsme spojeni se svou duší a světelným tělem. Tato čakra také zajišťuje spojení těla a vysokofrekvenčním světlem a dále zajišťuje komunikaci s vědomím duše a objektivní perspektivu na minulé životy a svůj současný život, Při jejím otevření si vzpomínáme na své schopnosti, talent a přijímáme informace od duše. Při její nedostatečné činnosti máme komplex mesiáše a "zachraňujeme" místo jednání na základě empowermentu. 


12. Čakra hvězdná brána - 30cm nad hlavou, sytě zlatá barva.

Archanděl Metatron, Arktida, Plejády, Zdroj. Při otevření čakry hvězdná brána přijímáte vedení Archanděla Metatrona na vaší cestě k vzestupu a přijímáte světlo ze zdroje. Při otevření přijímáte vysokofrekvenční signály, rozpouštíte bloky a napojujete se na vesmírné proudy, které působí na Zem. Čakra hvězdná brána nám zajišťuje vstup do jiných světů, napojení na vyšší energie a komunikaci s vyššími bytostmi. Při nedostatečné činnosti jsme v nerovnováze a jsme otevření k vesmírným polopravdám a nejsme schopni normálně fungovat. 

Použití ze zdroje- The keys to the Universe - Diana Cooper 

Zde ještě přidám nějaké své povídání z mé praxe. Věřím, že vás může minimálně zaujmout.


Při jedné z nedávné práci jsem se při ladění a přípravě na paní napojila, tak jak to dělám, a vylezlo mi na povrch, že má nádhernou 12 čakru. Později při práci jsem byla vedena tak, že jsem zjistila, že jí chybí čakra 1- čakra Země. Bylo mi to divné, protože dvanáctá čakra při otevření přijímá vysokofrekvenční signály, rozpouští bloky a napojuje se na vesmírné proudy které působí na Zem. První čakra, čakra Země přivádí energii vesmíru přes fyzické tělo do Země a pomáhá nám tvořit jednotu se Zemí. Místo čakry Země jsem ale viděla čakru podzemí. Nedávalo mi to smysl a tak jsem se šla podívat na celý čakrový systém. Zkrátím to. Zjistila jsem, že paní měla určité bloky, které znemožňovaly čisté proudění 12-té čakry a proto měla čakru Země nevyvinutou a místo ní náhradní čakru podzemí. Po nápravě se čakra podzemí sama rozpustila a její první čakra, čakra Země začala sílit. I takto fungují naše čakrové systémy. 

Jindy, je to už pár let zpátky jsem měla ve své praxi lidi, kteří měli i 25 čaker aktivních. Nenapsala jsem si to co jsem viděla a tudíž si ani netroufám je zde popisovat. Ono ne vždy je nutné všechno znát. Mám povit, že všeobecně dnes je důležité znát 12 čaker, které bývají čím dál více základem všech těch, kteří ke mě chodí. Už jen málo u koho řeším 7 základních čaker. A řešit čakry další, je ve všeobecnosti zbytečné. 

Ještě jedno upozornění. Možná jste si všimly, že v systému 12-ti čaker je i těch 7 čaker základních, ale popisované v jiné barvě. Je to tím, že barvy jsou proměnlivé. V pohledu za "závěs" kde je vidět těch 7 základních, mají jednu barvu, ale v pohledu za jiný závěs (dle mého vnímání hlubší pohled), tak tam se mění barevné spektrum. Není to jen v čakrovém vnímání. Je to ve všem do čeho nahlížíme. Všechny barvy se v různých hloubkách pohledů proměňují. Takže bych mohla poradit, nedržte se barev, používejte je jako pomůcku a to v různých směrech.

Rada na závěr: Každá vaše pozornost, vaší čakru aktivuje. Požádejte čas od času své vyšší Já... o pročištění a harmonizaci vašeho čakrového systému. Přistupujte k tomu stejně jako když se chodíte po celodenním chození venku, doma osprchovat, smýt prach a pot. 
Vaše EvaS je zde pro každého, kdo by měl zájem se o svých čakrách, energií dozvědět něco konkrétnějšího, stačí mě kontaktovat. 

Využijte letní akci roku 2021 :-) 

https://www.evas2.cz/
© 2020 - 2021 EvaS2 blog, Eva Strmisková / Všechna práva vyhrazena.
www.evas23.webnode.cz
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky