Život s autopilotem

28.01.2023

Dle mého by člověk měl usilovat o vědomé prožívání života. Když si člověk sedne, dá si opravdu čas, kdy se úplně zklidní a začne si uvědomovat, kdy skutečně svůj život žil vědomě. Myslím si, že každý kdo začíná s vědomým životem  si uvědomí, že těch vědomých chvil moc nebylo. 

Dnešní hektická doba, přispívá k tomu, že člověk prostě někdy vypne a zapne si autopilota. Ono ten čas potom běží jinak. Jenomže se člověk dostává snadno do bodu, kdy už si neuvědomuje, že většinu svého času jede na autopilota a díky tomu prožitky života mu ve skutečnosti protékají mezi prsty. Život pak utíká jak v závodním autě. Zkuste si sami se sebou pohrát v myšlenkách, jaké to je ujet 200 Km v závodním autě rychlostí co největší a nebo tu samou cestu ujet v autě, kdy pojedete na pohodu, pomalu, ale budete se kochat okolím a třeba si uděláte na cestě i nějakou tu zastávku... Je to veliký rozdíl. A pokud namítnete, nojo, ale v tom závodním autě tam budu rychleji, tak vám odpovím, že máte pravdu. Budete v cíli rychleji, ale ochudíte se o prožitky které vám byli cestou nabídnuty. V životě je to úplně to samé. V tom pomalém tempu, než stačíte zestárnout, budete více naplněni prožitkamy z cesty a třeba si i dovolíte na nějakém hezkém místě zastavit, udělat si pauzu a prožít něco, co to místo nabízí, protože budete vědět, že život není o rychlosti, ale o bdělosti, o tom prožívat to co život nabízí. 

Hodně často teď slyším a nebo čtu, že dnešní energie mohou za to, že ten čas tak rychle utíká. Já to vidím trochu jinak. Ano energie se nám mění, ale čas není rychlejší, jen se prohlubuje vnímání času v autopilotu, protože dnešní energie chtějí aby se co nejvíce lidí probudilo a uvědomili si jak mrhají darem ŽÍT ŽIVOT. V autopilotu jen letíte životem. 

Život znamená vypnou autopilota, znamená to začít si být vědomý všeho, všeho co dělám a jak to dělám, že to dělám vědomě. To vede k uvědomění, jestli to takto chci dělat a nebo ne a teprve pak mám volbu. Už samotné uvědomění vede k výsledku. Jakmile začnu činnosti, postoje , názory, pocity, nálady, veškeré konání dělat vědomě, budu si uvědomovat, že mám volbu je dělat, že bych je mohla dělat jinak, tak získávám svobodu. Teprve v bdělém vědomí si mohu sama rozhodovat, sama volit jak budu reagovat, co budu dělat, jak řídit svůj život. Paradoxně slyším při debatě, že přijdou na naše silnice auta s autopilotem, reakce typu, že se řízení nevzdají. A paradoxně jim nevadí žít vlastní život na autopilota. 

Vše se vším souvisí. Takže být bdělý, vyhodit autopilota ze svého života souvisí i s přítomným okamžikem. Žít tady a teď. Také to souvisí naučit se být pozorovatelem vlastního života, ale o tom třeba někdy příště. 

Vaše EvaS vám všem přeje bdělý život. 

www.evas2.cz

https://www.evas2.cz/
© 2020 - 2021 EvaS2 blog, Eva Strmisková / Všechna práva vyhrazena.
www.evas23.webnode.cz
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky