Jak uchopit práci na sobě samém

02.06.2021

Více jak 26 let nahlížím do lidských osudů, do nejniternějších nastavení druhých lidí, do životních postojů a stavů. Za tu dobu jsem nespočetkrát vysvětlovala věty, které často říkám ve své praxi, ale i ve svém okolí. Například: " přeprogramuj si to" nebo "přepiš ten program" Je to velice jednoduchá věc. Jsme totiž velice snadno programovatelní.

Říká se, že lidské tělo je tvořeno přibližně ze 70 % z vody. A pokud již víme, jak snadno je voda programovatelná, uvědomíme si, že stejně snadno jsme programovatelní i my lidé.

Odhalil to prý už před lety na základě mnoha pokusů Dr. Masaru Emoto z Hado Institutu, který dokázal, že je voda neomylnou nositelkou informací. Všechno, co nad vodou pronesete, se do ní neomylně vtiskne. A nejen to, reaguje i na napsaná slova, která jsou v její blízkosti. Masaru Emotovi k jeho životnímu objevu stačil jednoduchý test. Na sklenice s vodou napsal různá slova nebo věty. Nechal je přes noc odležet a ráno vodu hluboce zamrazil. Vzniklý led pak zkoumal pod mikroskopem. To, co viděl, bylo fascinující a pro mnoho lidí šokující. Na všech pozitivních afirmacích - jako je láska, krása, děkuji - vytvořily ve všech krystalech vody nádherné obrazce, až zrak přecházel. Krystalky vody s negativními slovy byly chaotické, nesouměrné a na pohled děsivé. Hroutily se a neměly pevnou strukturu. Výsledky byly dokonce shodné, i když se vyslovovaly nebo psaly v různých jazycích.

Když si uvědomíme tu jednoduchost a zahodíme vlastní pravdy o tom, jak těžké je změnit sami sebe či svůj stav, pak přitáhneme do svých životů "zázraky" v podobě osobních proměn. Vše chce jen rozhodnutí a dotažení do zdárného konce.

Lidé do mé praxe chodí z různých důvodů. Někteří lidé se čas od času objeví jen pro pochopení nějaké současné situace a to je pro ně dostačující. Jiní, ale chtějí změnit něco zásadního a to potřebuje vytrvalost a píli. Tam nestačí mnohdy jen jedna konzultace za rok. Pokud patříte k těm jedincům, kteří se rozhodli změnit něco ve svém životě od základů. Něco co není jen momentální situace, ale základy příčiny sahají hlouběji do rodů či letitých vlastních nastavení, nebo si myslíte, že je to váš osud. Pak se připravte na práci, která má několik kroků. Několik hloubek a možná i několik stavů. Jste všichni originální a tak vaše cesty budou originální. Nesnažte se u zásadních proměn držet všeobecných příruček, jděte skrze poznání sám sebe do svých vlastních niter a tam skrze pochopení sám sebe přeprogramujte jednoduše, vše co bude zapotřebí změnit.

Občas se objeví človíček, který už mnohé zná a tak když mu poradím jak na změnu, má pocit, že za 3 dny má změnu hotovou. Ano může tomu tak být, ale zde je veliké ALE, které si každý neuvědomuje. Jsme také od narození učeni a to nevědomky fungovat na automat. Zkuste si uvědomit, kolikrát za den nastartujete autopilota, co všechno žijete automaticky. Tohle je náš velký prográmek. Takže když učiníte změnu a pustíte to, chvilku se zdá, že změna běží, ale za čas zjistíte, že jste se nějak, někde vrátili. Naučili jsme se dělat vše v rychlosti, jak na běžícím pásu ve fabrice.

Voda je velice snadno programovatelná, ale my nejsme jenom z vody, jsme více. A tak chviličku trvá než nějaký prográmek přijmeme a taky chvilku trvá než ho přepíšeme. Možná jste slyšeli o technice 21 dní.

Poprvé toto pravidlo prý popsal Dr. Maxwell Maltz, plastický chirurg a psycholog, ve své knize Psycho-Cybernetics v roce 1960. Jako první uvedl, že 21 dní je minimální doba nutná k tomu, abyste si mentálně zafixovali novou skutečnost. Z praxe to popisoval tak, že pacientovi trvá průměrně 21 dní, než si zvykne na novou tvář nebo než přestane cítit fantomovy bolesti po amputaci.

Takže doporučuji každou změnu uchopit do všech jejích vrstev a trpělivě na ní pracovat minimálně těch 21 dní. Stále si uvědomovat co měníme, kam jdeme a vědomě se na té cestě držet dokud to nebude naší součástí a dokud nepůjdeme i touto novou cestou samovolně automaticky. Pustit to, neznamená vždy, že to samo jede. Pokud to není v nás zakořeněné, pojede to pomaličku a v tichosti zpět do známých, vyježděných cest.

Do techniky 21 dní, doporučuji vědomě zapojit i všechny naše smysly. Takže hmat, sluch, čich, zrak, chuť.

Ať je váš záměr jakýkoli. Potřebujete vědět, že tu změnu chcete, udělat si plán a vydržet až do konce.

Vaše EvaS vám všem přeje cestu proměny co nejradostnější. Pokud by jste potřebovali něco uchopit, pochopit a nebo nastartovat, jsem zde pro vás. Stačí mě kontaktovat a domluvit nejlepší individuální cestu. Je zde možnost nejen běžných konzultací, ale i cenově výhodnější cesty pod vedením.                            

https://www.evas2.cz/
© 2020 - 2021 EvaS2 blog, Eva Strmisková / Všechna práva vyhrazena.
www.evas23.webnode.cz
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky